T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / SELÇUKLU - M. Halil İbrahim Hekimoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

BAĞIŞÇILARIMIZ

Mehmet HEKİMOĞLU

 

Halil İbrahim HEKİMOĞLU

MEHMET HEKİMOĞLU

1941 yılında Beyşehir, Doğanbey nahiyesinde dünyaya geldi. Evli ve 3 çocuk babasıdır. Çocukluğu ve tahsil hayatı Konya´da geçmiştir. Konya ve civarında 3 yıl öğretmenlik yapmıştır.

 

HALİL İBRAHİM HEKİMOĞLU

1949 yılında Beyşehir´in Doğanbey nahiyesinde dünyaya geldi. Çocukluğu ve tahsil hayatı Konya’da geçmiştir. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

 

   
        Mehmet HEKİMOĞLU; manifaturacılık, zahire ticareti, petrol istasyonu işletmeciliği, otomotiv ticareti, un fabrikası işletmeciliği faaliyetlerinde bulunmuştur. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif görevler almıştır. Türkiye Değirmenciler Derneği Başkan Yardımcılığı, Konya Sanayi Odası Başkan Yardımcılığı bu görevler arasındadır.

       Mehmet ve Halil İbrahim HEKİMOĞLU kardeşlerin hayatlarındaki ilerleme ağırlıklı olarak ticaret ve sanayi alanlarında olmuştur. 1980’de açılan Hekimoğlu Un Fabrikaları ve tekstil sektöründeki fabrikalarıyla da ticari hayatlarına yeni bir ivme kazandırmışlardır. Halen Mehmet ve Halil İbrahim Hekimoğlu, Hekimoğlu Un Fabrikası Ticaret A.Ş. ile un. Hek-Tur Hekimoğlu Tic. San. A.Ş. ile tekstil, Hekimoğlu Pertrol Ticaret ve San. A.Ş. ile petrol, Riso Tarım ve Tekstil Ürünleri İç ve Dış Ticaret A.Ş. ile ihracat yaparak, evlatları ile birlikte ticari hayatlarına devam etmektedirler

       İlimizin önde gelen şahsiyetlerinden Mehmet ve Halil İbrahim HEKİMOĞLU kardeşler, eğitim-öğretim, sağlık ve kültür gibi birçok alanda yapmış olduğu hayır hizmetleriyle tanınmaktadır. Eğitim alanında önemli bir ihtiyaca cevap veren okulumuz binası ve Meram Devlet Hastanesi’ne yapılan ek bina inşaatı ile ulvi bir hizmetin yapılmasına katkıda bulunmuşlardır.

       Modern bir eğitimin ancak donanımlı okullar sayesinde gerçekleşebileceğini ifade eden Mehmet ve Halil İbrahim HEKİMOĞLU kardeşler yapmış oldukları bu hizmetlerle çağdaş uygarlığın yakalanabileceğini düşünmektedirler.

       Milli Eğitim camiası ve okulumuz olarak bu güzel eseri bizlere kazandıran  Mehmet ve Halil İbrahim HEKİMOĞLU kardeşlere şükranlarımızı sunarız.

 

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 24.12.2012 - Güncelleme: 08.12.2017 09:06 - Görüntülenme: 29417
  Beğen | 10  kişi beğendi